Mantelzorg vervanging

Vaste en vertrouwde mantelzorgers zijn in het leven van hulpafhankelijke mensen onmisbaar. Verzorging door een mantelzorger –veelal de echtgenoot, echtgenote, kinderen of andere naaste familie – is in de huidige tijd bijna vanzelfsprekend. Een mantelzorger doet dit met veel liefde, maar deze onvoorwaardelijke toewijding vergt ook enorm veel van de mantelzorger zelf. Zowel lichamelijk als psychisch.

Elke mantelzorger heeft het nodig om zijn of haar zinnen te verzetten, uit te rusten en de accu weer op te laden, om zich daarna weer voor de volle 100% in te kunnen zetten. Ook kan het zijn dat de mantelzorger tijdelijk uitvalt door bijvoorbeeld ziekte.

Ik neem de rol van mantelzorger over, zodat hij of zij zonder zich bezwaard te voelen even afstand kan nemen van de zorgtaken. Dit kan voor één dag zijn, tot enkele weken en zelfs maanden. De invulling van deze tijdelijke vervanging is natuurlijk afhankelijk van de gezondheidssituatie van de hulpbehoevende en de wensen van de mantelzorger.

Mantelzorg is in elke situatie  anders. Op basis van uw wensen en behoeften lever ik maatwerk. Van huishoudelijke- en verzorgende taken tot  rustige gesprekspartner. Van het doen van ontspanningsoefeningen tot gezelschap houden en eventueel kleine uitstapjes maken. Vaak komt er tevens thuiszorg bij de hulpbehoevende. Ik zal altijd zorgdragen voor een goede afstemming van ieders taken.

De mantelzorger ontlasten is voor mij prioriteit nummer één; maar altijd in combinatie met de beste zorg voor de hulpbehoevende.

We bekijken samen ook altijd of u aanspraak kunt maken op een (gedeeltelijke) vergoeding voor mijn diensten vanuit een instantie of uw gemeente.